Vakantie in Sharm el-Sheikh

Fantastisch duiken en snorkelen

Sharm el-Sheikh is een populaire badplaats in Egypte met ongeveer 100 vakantie-resorts. Vanwege het rustige, aangenaam warme en heldere water en de fantastische onderwaterwereld is Sharm el-Sheikh vooral erg geliefd bij duikers en snorkelaars. Sharm el-Sheikh ligt aan de Rode Zee ('Red Sea Riviera') op het schiereiland Sinaï, vlakbij de Berg Sinaï, waar Mozes volgens de overlevering de tien geboden ontving.


Kaart Sharm-el-Sheikh


Vliegveld

Het vliegveld van Sharm el-Sheikh, Sharm el-Sheikh Airport, ligt op ongeveer 20 km van Sharm el-Sheikh. Het is na Caïro Airport de drukste luchthaven van Egypte. Meer info...


Vervoer

De meeste toeristen verplaatsen zich met taxi's of taxibusjes. Spreek altijd voor vertrek een prijs af en ding daarbij flink af. Afdingen is namelijk dé nationale sport van Egypte. Wil je ook wat van het oude Egypte zien, dan kun je bv. een meerdaagse excursie ondernemen naar Caïro. Dit kan per snelbus, maar ook met het vliegtuig. Dat is natuurlijk aanmerkelijk sneller. Bovendien is de busrit van meer dan 7 uur niet echt een feestje.


Bezienswaardigheden

Sharm el-Sheikh is vooral ingericht op het zon- en duiktoerisme. De resorts zijn modern en luxueus, en ook het nachtleven doet 'Europees' aan. In de buurt vind je de Berg Sinaï, waar Mozes de tien geboden ontving. Bij de berg ligt ook het eeuwenoude Sint Catharine-klooster, waar onder andere een aantal hele vroege handschriften worden bewaard. Er zijn in Sinai nog een aantal ruïnes te bezichtigen. Ook kun je met een gids een woestijnsafari ondernemen, en zo de schoonheid van de woestijn, de wadi's, de fantastische Coloured canyon en de Nationale parken ontdekken.

Tips Sharm el-Sheikh