Vakantie Luxor

Hoofdstad van het Oude Rijk

Luxor is een populaire bestemming in Egypte. Rond de stad vind je tal van indrukwekkende overblijfselen van tempels en andere gebouwen uit het oude Egypte. Ook ligt Luxor dicht bij de Vallei der Koningen, waar onder andere de tombe van farao Toetanchamon zich bevindt. Ook de beroemde tempel van Hatsjepsoet vind je in de omgeving van Luxor. Er zijn hier zoveel indrukwekkende archeologische plaatsen omdat Luxor lange tijd de hoofdstad was van Opper-Egypte. De stad heette toen Thebe.


Kaart Luxor Egypte


Vliegveld

Luxor beschikt over een moderne, internationale luchthaven: Luxor Airport. Het ligt op ongeveer 10km van het centrum van Luxor. Er pendelen bussen tussen vliegveld en stadscentrum.


Vervoer

Luxor is goed per trein bereikbaar. Ook is het een belangrijke bestemming voor cruiseschepen. Luxor is niet zo groot en goed te voet of per fiets te verkennen. Fietsen kun je overal in de stad huren. De overkant van de rivier, waar onder andere de Vallei der Koningen ligt, bereik je per boot. Je kunt met een traditionele feloek naar de overkant, maar ook met de lokale ferry. Dat is een stuk goedkoper.


Bezienswaardigheden

Aan bezienswaardigheden geen gebrek. Rond Luxor vind je beroemde plekken en bouwwerken als de Kolossen van Memnon, de Vallei der Koningen, met de Tombe van Toetanchamon, en de Vallei der Koninginnen, de Tempels van Hatsjepsoet en Ramses II en de ruïnes van het dorp Deir el-Medina, waar de kunstenaars woonden die de tombes decoreerden.

Tips Vakantie Luxor