Vakantie Hurghada

Badplaats aan de Rode Zee

Hurghada is een populaire vakantiebestemming aan de Rode Zee ('Red Sea Riviera'). De stad is zeer in trek als badplaats en vanwege de mogelijkheden die het biedt voor watersporten, zoals duiken en snorkelen. De stad is vooral op het strand- en duiktoerisme gericht. Vanuit Hurghada zijn echter vele mogelijkheden om ook het archeologische Egypte te bezoeken.


Kaart Hurghada


Vliegveld

Hurghada heeft een eigen vliegveld, Hurghada Airport. Het ligt op ongeveer 10km van het centrum van Hurghada. Er rijdt een minibus tussen de luchthaven en Hurghada. Ook zijn er taxi's.


Vervoer

Overal in Hurghada rijden taxibusjes, met ruimte voor ongeveer 8-10 personen. Laat je vooral niet afzetten en spreek vooraf een prijs af. Je kunt ook een fiets huren, of zelf (vaak heel goedkoop) een fiets kopen, zodat je je tijdens je vakantie vrij en onafhankelijk kunt verplaatsen. Aan het eind van je vakantie maak je er iemand erg gelukkig mee.


Bezienswaardigheden

Hugharda is een 'jonge' stad en heeft (nog) niet zoveel bezienswaardigheden. Het is vooral een badplaats. Je kunt er genieten van de stranden, er snorkelen, dorpjes bezoeken, op een kameel rijden of een tochtje maken met een glasbodemboot. Het dichtbij gelegen Sharm El Naga is geliefd vanwege het prachtige koraalrif. Om toch wat meer van Egypte te proeven, kun je vanuit Hugharda ook één- of meerdaagse tochten ondernemen naar bijvoorbeeld Caïro (piramiden, Egyptisch Museum) of Luxor (Vallei der Koningen).

Tips Vakantie Hurghada