Vakantie Caïro

Metropool aan de Nijl

Caïro, in het Arabisch Al-Qahira, is de hoofdstad van Egypte. Met bijna 20 miljoen inwoners in en rond de stad is het één van de grootste metropolen ter wereld. De stad werd gesticht in de Romeinse tijd, maar de regio wordt al veel langer bewoond. Zo vind je aan de andere kant van de Nijl de beroemde piramiden van Gizeh en iets naar het zuiden de oude hoofdstad Memphis. Het historische centrum van Caïro staat op de werelderfgoedlijst van de Unesco.


Kaart Cairo Egypte


Vliegveld

Het vliegveld van Caïro, Cairo Airport, ligt op ongeveer 15 km van de stad. Het is de op één na drukste luchthaven van Afrika. Het vervoer van en naar de luchthaven gaat voornamelijk met taxi's en minibussen. Meer info...


Openbaar vervoer

Caïro beschikt over een uitgebreid OV-netwerk met treinen, bussen, en een goed en snel metronetwerk. Verplaatsen per taxi of minibus is ook een optie, hoewel het verkeer in Cairo wel berucht is vanwege de vele opstoppingen en de vaak wat agressieve rijstijl van de deelnemers.


Bezienswaardigheden

Wie Caïro bezoekt, bezoket natuurlijk de piramiden van Gizeh. Deze liggen op ca. 15km van het centrum van de stad. In Caïro zelf vind je tal van prachtige moskeeën. De Ibn Toeloenmoskee is de grootste en ook de oudste. Een bezoek aan het Egyptisch Museum, waar je onder andere de schatten uit de tombe van Toetankhamon en de mummie van Ramses II kunt bewonderen, is natuurlijk een absolute must.

Tips Vakantie Cairo